Johannas Choklad

Jag öppnade våren 2011 min egen tillverkning av choklad i Kalmar. Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse av choklad och bakverk. Kanske går mitt stora intresse tillbaka till min morfars far som startade Kalmar Karamellfabrik.

Jag är utbildad kock och har jobbat i branschen sedan jag tog studenten 2003. Jag började 2008 arbeta på Marsipangården i Trosa, där jag kunde förverkliga min dröm om att få jobba med min passion i livet – choklad.

Fullproppad med kunskap tog jag steget till en egen tillverkning i Kalmars Saluhall. Jag månar om bra råvaror, hög kvalitet och vackra praliner som alltid ska ge mersmak!

Sedan sommaren 2013 jobbar även min man Kristoffer Elmqvist i företaget med både tillverkning och försäljning. Hösten 2014 tog vi ytterligare ett kliv och flyttade hela vår verksamhet med tillverkning och butik till Larmtorget i Kalmar.

I Maj 2017 tog vi nästa steg och flyttade vår verksamhet till Kaggensgatan 1 och utökade verksamheten med ett café.

Vi arbetar med ett genuint hantverk där produkterna och råvarorna står i fokus! Vi jobbar med lokala råvaror och ekologisk choklad från Peru allt av bästa kvalitet, det är säsongens smaker som får dominera! Inför ett bröllop, träffas vi och diskuterar era önskemål därefter skräddarsyr vi tårta/dessert eller gåvor efter det! Älskar ni choklad och vill ha något utöver det vanliga så är vi det rätta valet!

 Johanna & Kristoffer

 

Johanna 070-936 88 73
Kristofer 073-853 71 44
info@johannaschoklad.se

Hemsida
Facebook
Instagram